A vörös ügynök (Red Joan)

A vörös ügynök

Red Joan

Kritika

A kémnagyi, akit könnyen elfelejtünk - Trevor Nunn: Red Joan / A vörös ügynök

Egy szovjet kémnő, aki úgy adta ki az atombomba titkát, hogy senki sem gyanított semmit, ráadásul a történet tiltott románcokkal és árulásokkal van fűszerezve – az ilyen alapanyag moziért kiált. Sajnos Trevor Nunn leültette Judi Denchet az asztal mellé és minden izgalom és feszültség nélkül meséltette el vele a történetet.


2019-05-02- írta Polák Zsóka

Olvasd el a kritikát

Történet

A festői angol faluban élő idős hölgy, Joan ajtajában egy nap megjelennek a belügyminisztérium munkatársa, és hazaárulással vádolják meg az asszonyt. A kihallgatása során Joan visszaemlékszik egyetemi éveire a harmincas évek Cambridge-ében: viharos szerelmeinél csak az atombomba kifejlesztésében való részvétele volt izgalmasabb.Több mint egy fél évszázaddal ezután, napjainkban derül csak ki, hogy a titkos egyetemi laboratóriumból valaki információt juttatott el a Szovjetunió kémeinek: vajon olyan ártatlan-e a szelíd nyugdíjas könyvtárosnő, mint amilyennek tűnik? A film megtörtént események nyomán készült.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!