Álhíres (Fake Famous)

Álhíres

Fake Famous

Kritika

Csillogás a vécéülőke árnyékában - Nick Bilton: Fake Famous / Álhíres

„Do you want to be famous?” A nagy kérdés, amelyre igen kevesen mondanának nemet... Az Álhíres című, az HBO egyáltalán nem meglepő tematikájú, ám annál meglepőbb kivitelezésű dokumentumfilmje nemcsak felteszi a kérdést, hanem a választ is sugallja rá.


2021-02-19- írta Böjte Beatrix

Olvasd el a kritikát

Történet

A közösségimédia-platformokon ma már több százmillió olyan ember van fent, akik hatalmasra duzzadt követőtáboruk révén influenszernek számítanak. Ám ők tényleg híresek? Mit jelent egyáltalán a hírnév és a befolyás a digitális korban? Hogyan befolyásolható a közösségi média világa? Az HBO dokumentumfilmjében a régi motoros újságíró, Nick Bilton egy innovatív társadalmi kísérlet során rántja le a leplet a közösségi média és az azt befolyásoló tényezők működéséről. Három Los Angeles-i fiatal minden vágya, hogy híres legyen, és bár alig vannak követőik, mégis népszerű influenszerekké válnak egy seregnyi hamis követő és robot megvásárlásával, miközben feltárulnak ennek a sokakat magával ragadó, mégis valószínűtlen életmódnak a csodái és költségei.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!