Cseng mester konyhája (Mestari Cheng)

Cseng mester konyhája

Mestari Cheng

Master Chang

Kritika

Kínai leves a szaunában - Mika Kaurismäki: Master Chang / Cseng mester konyhája

Mika Kaurismäki legújabb filmje egy jó hangulatú, szerethető romantikus vígjáték, ajánlott bárkinek, aki szemet tud hunyni afelett, hogy a nyáltúltengést nem csak az ínycsiklandozó kínai ételek okozzák.


2019-11-16- írta György Szidónia

Olvasd el a kritikát

Történet

Felesége halála után a kínai séf, Cseng Finnország távoli falucskájába utazik, hogy újra felvegye a kapcsolatot egy régi barátjával, akivel évekkel ezelőtt ismerkedett meg Sanghajban. Megérkezésekor kiderül, hogy a faluban senki sem ismeri az illetőt, de a helyi kávézó barátságos tulajdonosa, Sirkka a segítségére siet. Szállást kínál neki a végtelen erdőkkel és tavakkal körülvett tájon, amely egészen más, mint hátrahagyott nagyvárosi otthona. Cseng cserébe beavatja a kínai konyha titkaiba, és ezzel gyorsan feldobja a falu gasztronómiai palettáját. A konyhaművészet segítségével egyre közelebb kerülnek az eleinte távolinak hitt kultúrák, és Cseng hamar a közösség egyik fontos és megbecsült tagjává válik. Eljön azonban a pillanat, amikor turistavízumának lejárata vészes közelségbe kerül, és a falu lakóinak össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák új barátjuk elvesztését.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!