Marona csodálatos kalandjai (L'extraordinaire voyage de Marona)

Marona csodálatos kalandjai

L'extraordinaire voyage de Marona

Marona's Fantastic Tale

Călătoria fantastică a Maronei

Kritika

„Csak egy folt az aszfalton, jelen és múlt nélkül” - Anca Damian: L’extraordinaire voyage de Marona / Marona csodálatos kalandjai

Hányszor látunk az utakon egy-egy elgázolt állatot? Számtalanszor. S hányszor gondolkozunk el azon, hogy az a folt nem is olyan régen egy apró kis élet volt, aminek mégiscsak volt egy saját múltja? Sokkal ritkábban. Anca Damian egy ilyen „folt” történetét álmodta látványos animációs filmmé a Marona csodálatos kalandjai formájában, ami energikusan nyitotta meg csütörtök este az online Anilogue fesztivált, egyúttal magasra is téve a lécet a program filmjei előtt.


2020-11-26- írta Buzogány Klára

Olvasd el a kritikát

Történet

Marona egy kis nőstény kutya, akinek az élete, feltétlen szeretete mély nyomokat hagy az emberekben, akikkel találkozik. Egy napon Marona baleset áldozata lesz, ennek kapcsán pedig visszaemlékszik az otthonaira és különféle tapasztalataira, melyeket a különféle – boldog vagy éppen szívtelen – gazdáival való érintkezés során szerzett. Ahogy Marona emlékezete a múltban kalandozik, kiderül, hogy a kis négylábú empátiája és szeretete fényt és ártatlanságot vitt a gazdái életébe.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!