McQueen

Kritika

Az erőszak ruhakölteményei - Ian Bonhôte - Peter Ettedgui: McQueen

Lee Alexander McQueen divattervező munkáinak morbid és explicit szubverzitásában nem az öncélú polgárpukkasztást kell látni, hanem azt, ahogy szétveri a csillogó divatipar talmi szenzibilitását. A McQueen azonban nem csak ezért fontos film.  


2018-12-18- írta Pernecker Dávid

Olvasd el a kritikát

Történet

A divatvilág brit fenegyerekéről, Alexander Lee McQueen divattervezőről szól ez a lenyűgöző dokumentumfilm. A 2010-ben tragikusan fiatalon elhunyt tervezőzseni, az angol munkásosztályból érkező divatkreátor többször nyerte el a Nagy-Britannia Legjobb Divattervezője címet. Antikomformista, szenvedélyes, szürreális, ugyanakkor morbid tervezői stílusa nemcsak a ruhák tervezésében, de extravagáns divatshow-k rendezésében is megnyilvánult. Tervezett ruhákat mások mellett David Bowie-nak, Björknek, Lady Gagának és Rihannának is, de még Kate Middleton is előszeretettel visel az Alexander McQueen nevével fémjelzett ruhákat.

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!