Needs

Needs

Történet

A Needs négy rövid, összefüggő, de külön-külön is értelmezhető része egy-egy fiziológiai szükségletet mutat be, ironikus mikrotörténetek formájában, amelyek a fiziológiai igények, ösztönök emberi lét feletti zsarnokságát illusztrálják.

„A történetekben azzal a gondolattal játszom, mi volna, ha az adott szükségletek módosulnának, időben eltolhatók lennének, igazodni tudnának a napirendünkhöz. A díszletek, a terek anyagukban változó, a valóságra távolról utaló, képzeletbeli világok, amelyekben hangsúlyozottan nem emberszerű, amorf karakterek mozognak, ellenpontozva organikus, biológiai determináltságunkat. Miután nincs se narráció, se dialógus, a hang szerepe felértékelődik, a narratívát a zene, a zörejek, a textúrák és a mozgások harmóniája teszi érthetővé. Az epizódok zenéjével, a hangi atmoszféra kialakításával igyekeztünk minél pontosabban megragadni az adott szükséglet hangulatát, oly módon, hogy hang és kép viszonylagos szabadságban létezzen, de mégse váljanak függetlenné egymástól. Az epizódok első és utolsó snittje gyakran hasonló vagy ugyanaz képileg, és a hangsávot is hasonló zenei témák keretezik, ami az ismétlődésre, a folytonosságra utal.” (Lerch Júlia)

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!