Lehet nevezni a 16. Országos Diákfilmszemlére


Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét, melyre augusztus végéig három kategóriában lehet nevezni – írja a filmhu.

16. Országos Diákfilmszemle

A fiataloknak szóló filmes versenyen idén is három kategóriában fogadnak el nevezéseket, mely korcsoportok szerint a következő: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes. Érdekesség, hogy a jelentkezők alkotásai előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába.

A szervezők a nevezett filmeknél elfogadják a VHS, a DVD, a mini DV és a DVCAM VIDEO formátumokat is. Később a szemle során, a vetítések után pedig az alkotók és az érdeklődők számára a szakmai zsűri vezetésével naponta nyilvános konzultációt tartanak. Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint díjazni is fogják.

Az érdeklődőknek nevezési lapjukat augusztus 3-ig kell elküldeniük, míg a filmek és videók leadási határideje augusztus 24. A szemle felhívása és a jelentkezési lap letölthető a www.polifilm.hu honlapról. A 16. Országos Diákfilmszemlét Budapesten, az Aranytíz Művelődési Központban fogják megrendezni (1051 Arany János utca 10.).Kapcsolódó