Két új ingyen film a Filmkliken


Két magyar film is felkerült a napokban a filmklik.hu-ra, amit ingyen nézhetünk meg a site-on: a Rövid, de kemény… életem című amatőrfilm és az Aparh@nt.hu című dokumentumfilm – tájékoztatott az EST.hu.

Kovács István vígjátékát, a Rövid, de kemény… életemet, időszakos jelleggel láthattuk már a Filmkliken, méghozzá a Filmszemle idején – és ezúttal is ingyen nézhetjük meg.

Rövid, de kemény...életem

Nem sokkal az egyedülálló Kornél harmincadik születésnapja után kiderül, hogy az átlagosnál sokkal rövidebb az életvonala. Sőt, a jövendőmondó szerint az égi konstellációk azt mutatják, hogy ha hamarosan nem születik gyermeke, akkor brutális esemény vet véget az életének. Amikor munkahelyét fel akarja robbantani két kultúrterrorista, és egy húsvéti nyúlnak öltözött pszichopata sorozatgyilkos is az életére tör, elkezdi komolyan venni a jósnő intelmeit. A gyermeknemzésért folyó versenyfutásban számtalan groteszk helyzettel kell megküzdenie, hogy kicselezze könyörtelen végzetét.

Szintén ingyen nézhető az Aparh@nt.hu című doku. Létezik Tolna megyében egy furcsa nevű falu, Aparhant, amit a híradások rekordfaluként emlegetnek. Az ok: itt az országban a legkiépítettebb az internethálózat, minden második ember csatlakozott már a világhálóra. A falu vezetése gondolt egyszer egy nagyot, és saját kezébe vette a falu sorsának irányítását. Számtalan intézkedést hozott, mellyel maradásra bírja a fiatalokat: segítséget nyújt a gyermekek iskoláztatásához, támogatja a vállalkozásokat, az egészségügyi ellátást, csírájában fojtja el a rasszizmus minden formáját. Az eredmény: egy nem kiöregedő, hanem virágzó település, tele lehetőséggel és bizakodó polgárral.

Ismét letölthető ezenkívül a korábbi nagy kedvenc, Joachim Trier Szerzők című alkotása, ami annak idején a legnépszerűbb, s ezzel az Arany Egér-díj nyertese volt a Filmklik Európa Filmhónap nevű fesztiválján. És ne feledkezzünk meg az újkori francia vígjátékok legépszerűbb sorozatáról sem: nemrégiben felkerült a site-ra ugyanis a Taxi első része.Kapcsolódó