Animációkészítő szakképzés indul Animációkészítő szakképzés indul

Animációkészítő szakképzés indul

A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel mozgóképi animációkészítő szakképzést indít 2009. szeptemberétől az Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola a PFDH Alapítvány animációfilmes alkotóinak és művésztanárainak közreműködésével – írja az EST.hu.

Az Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és a PFDH Alapítvány által indított képzés célja, hogy szakmai (OKJ-s) képesítést adjon azon jelentkezőknek, akik kreatívan gondolkodnak és vonzalmat éreznek az animáció, a vizuális és előadóművészetek, valamint a számítógépes programok gyakorlati alkalmazása iránt. A szakmai képzés előfeltétele a középiskolai érettségi és az augusztus 24. és 28. között esedékes kétnapos felvételi vizsgán való megfelelés.

Inga Animáció

A két évfolyamos képzés során a növendékek megismerkedhetnek az animáció alapjaival, a legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, elsajátíthatják mindazon szakmai ismereteket, melyeket a sikeres szakvizsgát követő munkájukban azonnal alkalmazni tudnak. A szakvizsga megszerzése után a növendékek a felsőfokú művészeti képzést nyújtó intézményekben folytathatják tanulmányaikat, illetve jó eséllyel találnak munkalehetőséget a vizuális-informatikai szakterületeken a reklámipartól a művészeti-alkotói stúdiókig. A jelentkezési határidő 2009. augusztus 25., a képzés honlapján pedig minden részletes információ megtalálható.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat