Operatőri Mesteriskola a Korda Filmstúdióban


Két évente kerül megrendezésre Magyarországon a Budapest Cinematographer Masterclass (BCM ) kezdő és még egyetemi tanulmányaikat végző operatőr hallgatók számára.

Az elmúlt húsz év során olyan elismert szakemberek vezették a kurzusokat, mint Zsigmond Vilmos (ASC), Kovács László (ASC), Billy Williams (ASC), John Schwartzman (ASC) vagy Ragályi Elemér (HSC). A hallgatók a világ minden tájáról érkeznek, a meghívottak mezőnyét a Színház és Filmművészeti Egyetem és a Magyar Operatőrök Társasága erre felkért operatőrei állítják össze előzetesen elküldött demo anyag alapján.

Budapest Cinematographer Masterclass

Az idei kurzust augusztus 31. és szeptember 13. között Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér vezetik az etyeki Korda Filmstúdióban. További vezető tanárok: Xantus János, a mesteriskola igazgató tanára és Bélafalvy Balázs operatőr.

A Mesterkurzuson a résztvevők fikciós jelenetek operatőri munkáit készítik el a Korda Filmstúdió egyik műtermében az erre a célra épített díszletben, és másnap értékelik az elkészített felvételeket a mesterekkel együtt. Emellett szakmai prezentációkon, vitákon és európai filmes egyetemek tanárainak (Peter Badel, Németország; Nick Powel, Anglia; Timo Heinanen, Finnország; Joost Hunningher, Anglia) előadásain is részt vehetnek a hallgatók.

A kurzussal kapcsolatos további információk a BCM honlapján olvashatók.Kapcsolódó