Készülőben Elek Judit új filmje, a Visszatérés


Elek Judit, a Kossuth-díjas filmrendező, nemzetközi szereplőgárdával, svédországi és erdélyi helyszíneken készíti új nagyjátékfilmjét, a Visszatérést.

A film cselekménye 1980-ban játszódik. A Svédországban élő, a holokausztot gyerekként túlélő Katherine-ben apja temetése után fogalmazódik meg, hogy el kell mennie erdélyi szülőfalujába. Férje, kislánya és húga tart vele az úton, mely során nemcsak önmagával és múltjával, hanem férje hűtlenségével is szembe kell néznie. Időközben egy másik cselekményszál is fokozatosan kibontakozik: az erdészként dolgozó, éppen Ceauşescu látogatására készülő Sándor története, mely csak a film végén találkozik Katherine-ével.

Elek Judit: Visszatérés

A forgatás július 20-án kezdődött Göteborgban, majd július 27-én Erdélyben folytatódott. A stáb az elmúlt hetekben többek között Kőröspatakon, Kézdivásárhelyen és Kovásznában forgatott, a hátralévő bő egy hónapban pedig további Kovászna és Hargita megyei helyszíneken forog majd a kamera. Az összesen 46 napos forgatás egészen szeptember 28-ig fog tartani. A film előreláthatólag 2010 első felében fog debütálni.

A film magyar-román koprodukcióban készül, a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Román Filmközpont támogatásával, svéd finanszírozók részvételével. A főszerepet Gáti Kati, a kanadai születésű, magyar származású, de hosszú évek óta Los Angelesben élő színésznő kapta, míg férjét a svédek ismert színpadi- és filmszínésze, Philip Zandén játssza.Kapcsolódó