Kenyeres Bálint rövidfilmje Amerikában és Párizsban


New York, Hamptons, Chicago – A repülés története rangos amerikai filmfesztiválokra kapott meghívást. Kenyeres Bálint rövidfilmjét a hétvégén a párizsi Forum des images is műsorra tűzi, mely a francia főváros nagy presztízsnek örvendő vetítőhelye.

Kenyeres Bálint A repülés története című rövidfilmjét a legfontosabb amerikai filmfesztiválok mutatják be az elkövetkezendő hetekben. A magyar-francia koprodukcióban készült alkotást műsorra tűzi a 47. New York-i Filmfesztivál. Amerika kulturális fellegvárában, a New York-i Lincoln Centerben megrendezendő filmszemlén az év legfontosabbnak ítélt mozgóképei között mutatják be szeptember 26-án Kenyeres Bálint rendezését.

Kenyeres Bálint: A repülés története

A New York-i bemutatót követően Hamptonsban is látható lesz az Európa Filmdíjas magyar rendező (Before Dawn, 2006) legutóbbi munkája. A Hamptonsi Filmfesztivál október 8-án kezdődik, és idei életműdíjával Sharon Stone filmcsillagot méltatja. Majd A repülés története egyesült államokbeli körútja a rangos Chicagói Filmfesztiválon folytatódik, ahol a versenyprogramba kapott meghívást.

Az amerikai fesztiválszereplésekkel párhuzamosan a párizsi Forum des images is műsorra tűzi Kenyeres Bálint filmjét, ami francia főváros nagy presztízsű filmfórumában szeptember 25-én lesz látható.Kapcsolódó