Jön a Pécsi Filmmaraton


Ismét 24 óra alatt készíthetnek filmet a vállalkozó kedvűek a DIGI 24 „villámfilm” játék alkalmával, amit idén a CinePécs V. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál egyik programjaként szerveznek.

Az első DIGI 24 „villámfilm” játékot Magyarország Európai Unióba történő csatlakozása napján, 2004. május 1-jén, Szekszárdon rendezték. Az első évben 21, a másodikban 43, a harmadikban 37 rövidfilm készült. Az elmúlt évben pedig a Vöröskereszttel együttműködve Shoot4life címmel a világ több pontján készültek filmek egyszerre, egy időben.

Shoot4Life

Az idei verseny nevezésének lezárása, a nevezési lapok leadása a start időpontjában történik, 2009. október 10-én, 10 órakor. A filmek szerves része öt kötelezően beépítendő elem, melyeket csak a verseny kezdetekor ismertetnek a szervezők a résztvevőkkel. A kötelezően beépítendő elemek eseményt, helyszíneket jelentenek.

A feladat a játékosok által választott műfajban, a kötelező elemek beépítésével 24 óra alatt elkészíteni egy maximum 3 perc hosszú rövidfilmet. Az elkészült alkotásokat DVD-n, egy példányban, a kitöltött adatlappal együtt legkésőbb 2009. október 11-én, délelőtt 10 óráig kell leadni.

További részleteket a játék pályázati lapján lehet olvasni.Kapcsolódó