Sikeres volt az idei Moziünnep


Sikeresen zajlott az idén hatodik alkalommal megrendezett Moziünnep, melyre összesen 400 000 jegy kelt el. Így tehát ebben az évben is épp annyian töltötték mozizással az ünnepi négy napot, mint tavaly, összegezte az EST.hu.

Szeptember 17. és 20. között 41 település 98 filmszínháza várta a filmek szerelmeseit számtalan filmmel és kiegészítő programmal. Az idei Moziünnepen mintegy 200 film közül válogathatott a közönség.

A Moziünnep alatt a Becstelen brigantyk volt a legnézettebb film, ezt követte a G-Force – Rágcsávók és a Hajsza a föld alatt. Idén is nagy érdeklődés övezte a sztárjegyszedőket: a két nagyköveten, Szujó Zoltánon és Cseh Lászlón kívül több zenész és színművész is kipróbálta ezt a szakmát, a közönségtalálkozók pedig mindenütt teltházzal futottak.

Moziünnep 2009

A fővárosban a Palace Westend mozit látogatták a legtöbben. Budapest legkedveltebb art mozijának pedig változatlanul a Művész bizonyult. A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 18 ezren. A békéscsabai Center mozi lett idén az ország leglátogatottabb vidéki, „nem pláza” mozija, a vidéki art mozik közül pedig szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi.Kapcsolódó