Megveszik a Budapest Film Kft. 51 %-át


2009. szeptember 25-én Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója, és Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A COMPANY Consulting & Licensing AG vezérigazgatója egy, a Budapest Film 51 %-os üzletrészének megvásárlását szabályozó előszerződést írt alá – tájékoztatott a filmhu.

A Budapest Filmet 1987-ben filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságként alapították. 1989 óta a Budapest Film következetesen Magyarország vezető független filmforgalmazó és moziüzemeltető társaságává alakult. Az elmúlt évben a Budapest Film Kft. forgalmazóként 10%-os piaci részesedéssel rendelkezett. 2004 óta a Budapest Film az A COMPANY 100%-os tulajdonában lévő, valamennyi kelet- és közép-európai országban felhasználási jogokkal kereskedő leányvállalata, az EEAP (Eastern European Acquisition Pool GmbH) filmjeinek kizárólagos forgalmazója. A Budapest Film Kft. 2007-ben alapította a Filmklik nevű digitális VOD-platformot, amely 2007. július 1-je óta interneten elérhető és jelenleg több mint 600 filmet kínál.

Alexander van Dülmen

Azáltal, hogy az A COMPANY a Budapest Film Kft-ben részesedést szerez, a tradicionális vállalat fennmaradása a jövőre nézve is biztosított marad. A jövőben az EEAP-n keresztül minden rendelkezésre álló filmterjesztési jog a Budapest Film által Magyarországon kiaknázhatóvá válik. A társaság szándéka az, hogy továbbra is évi akár 25 filmmel jelenjen meg a mozikban. Ezen felül kiterjedt marketing tevékenységgel, valamint a filmállomány jelentős megnövelésével a VOD-platformot is ki fogja építeni. A filmklik.hu továbbá annak a kelet-európai VOD-platform létrehozásának alapját is képezi, amelyet az A COMPANY a pénzügyi válság előtt meghirdetett.

„Ahhoz, hogy a Budapest Filmet Magyarország legfontosabb független tartalomszolgáltatójává alakítsuk, a jelenlegi kiindulási helyzet olyan kedvező, mint még soha” – mondja Alexander van Dülmen, az A COMPANY Consulting & Licensing AG vezérigazgatója.


Címkék

Kapcsolódó