Aktuális témák a Star Trek 2-ben


Még be sem mutatták az új Star Trek-mozit, amikor már tudni lehetett, hogy a filmesek elkészítik a folytatását is. Az április eleji bejelentés óta azonban nem nagyon lehet hallani a projektről.

Az egyelőre cím nélküli folytatásról eddig mindössze csak annyit lehetett tudni, hogy bemutatását valamikor 2011-re tervezik, és hogy forgatókönyvét az első rész scriptjét is jegyző Roberto Orci és Alex Kurtzman írja, akikhez Damon Lindelof producer, több tévésorozat (Lost, Bostoni halottkémek) forgatókönyvírója is csatlakozik – összegte az EST.hu.

A legújabb hírek szerint állítólag kiderült már néhány részlet a készülő forgatókönyvről. Eszerint pedig a Star Trek 2. cselekménye aktuális témák köré fog szerveződni: (valamilyen formában) megjelennek majd benne napjaink legégetőbb problémái, azaz a globális felmelegedés, a világméretű terrorizmus és a gazdasági világválság.

kép a Star Trek című filmből

A korábbi Star Trek-mozifilmek jellemzően sosem reflektáltak aktuális dolgokra, ezt a hagyományt azonban a mozifilmes sorozat újraalkotói és egyben megreformálói nem akarják folytatni, mert úgy vélik: az aktuális üzenet izgalmasabb, ráadásul a korábbi Star Trek-mozifilmek rendre meg is buktak – a nézőknél és a kritikusoknál egyaránt.

A 2009-es, Star Trek Zerónak is nevezett Star Trekkel újraindult a mozifilmes széria, és az első rész egyértelmű sikert aratott: már nyitó hétvégéjén 76 millió dollár körül keresett, jelenleg pedig közel 258 millió dolláron áll a bevétele, tehát eddig csaknem kétszer annyi pénzt hozott, mint amennyiből (140-150 millió dollár) készült.


Címkék

Kapcsolódó