Jön Csupó Gábor új filmje


A Simpson család, a Fecsegő tipegők és az Immigrants – Jóska menni Amerika! című rajzfilmek után november 19-én mozikba kerül a magyar származású Csupó Gábor legújabb filmje, a Holdhercegnő (The Secret of Moonacre) – írja az EST.hu.

A többszörös Emmy-díjas animációs filmes és rendező a Híd Terabithia földjére című alkotása után ismét egy élőszereplős fantasyt készített. A filmet elkészülte után a Torontói Filmfesztiválon mutatták be a közönségnek, ahol igen kedvező fogadtatásban részesült, majd ezt követően a Londoni Filmfesztivál nyitófilmjeként tapsolhatott neki a közönség és a szakma.

The Secret of Moonacre

A Holdhercegnő alapjául Elizabeth Goudge The Little White Horse (A fehér lovacska) gyermekkönyve szolgált. A Goudge-művet 16 nyelvre fordították le – a magyar fordítás a film hazai bemutatójával körülbelül egy időben kerül a boltokba Holdhercegnő címmel, a Pongrác Kiadó gondozásában.

A részben magyarországi helyszíneken forgatott, angol-magyar koprodukcióban készült családi filmben a már Az arany iránytűben megismert Dakota Blue Richardson, Juliet Stevensonon (Csavard be, mint Beckham) és A Fantasztikus Négyes-filmek sztárján, Ioan Gruffuddon kívül Tim Curry (Rocky Horror Picture Show) és Natascha McElhone (Túlélni Picassót, Kaliforgia című sorozat) is játszik; mellettük pedig több magyar színész is megjelenik.Kapcsolódó