Kolozsváron is Anim’est


Az Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál október 23. és 25. között Kolozsváron is szervez vetítéseket. Az érdeklődők a Győzelem / Victoria moziban hét nagyjátékfilmet és több kisjátékfilmet is megtekinthetnek, melyeket a szervezők a bukaresti fesztivál hivatalos mezőnyéből válogattak össze.

Az Anim’est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál több mint napi 15 000 nézőt vonzott a bukaresti mozikba, ezért a szervezők úgy gondolták, hogy a kolozsvári érdeklődők számára is összeállítanak egy minifesztivált. A válogatásból nem hiányozhat a két díjnyertes román alkotás sem (a Copacul urban / Urban Tree Vali Chincişan rendezésében és a Zgomot alb / White Noise Marius Pandele rendezésében), melyek október 23-án, pénteken este 8 órától lesznek láthatóak.

Anim'est

Ezenkívül olyan kultfilmeket is vetítenek, mint Hayao Miyazaki Nauszika – A szél harcosai / Nausicaä of the Valley of the Winds és A vándorló palota / Howl’s Moving Castle című alkotásai. A fiatalabbakat a szervezők Robert Crombie legújabb Svejk-feldolgozásával, a Good Soldier Shweik-kel, valamint Jacques Rémy Girerd Mia és Migou című meséjével várják.

A kolozsvári Anim’est vetítéseire a belépő filmenként 9 lejbe kerül, míg diákoknak és nyugdíjasoknak 6 lejbe. A jegyeket a vetítés napján lehet megvásárolni a Győzelem mozi jegypénztáránál. A vetítések részletes programja itt olvasható.
Kapcsolódó