Tóth Orsi Vilniusban


A European Film Promotion Vilniusban mutatja be az év Shooting Starjait. A vilniusi közönség Tóth Orsit Nemes Gyula Egyetleneim című filmjében tekintheti meg a hétvégén.

Az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP Berlin és New York után Európa kulturális fővárosában, Vilniusban is bemutatja az év kiemelkedő színésztehetségeit, köztük Tóth Orsit. November 5–7. között a vilniusi Scanorama filmfórum közönsége is megismerkedhet a februárban Berlinben kezdődött Shooting Stars program 3 résztvevőjével. A svájci Celine Bolomey és a dán Cyron Melville mellett Tóth Orsi utazik Vilniusba. A fiatal magyar színésznő főszereplésével készült Egyetleneimet, Nemes Gyula első játékfilmjét tűzi műsorra a Scanorama filmfesztivál.

Nemes Gyula: Egyetleneim

Tóth Orsi jelenleg több nemzetközi koprodukcióban látható: a velencei mustrán díjazott Women Without Men című Shirin Neshat-film és az osztrák Jessica Hausner Lourdes című alkotása is járja a rangos nemzetközi filmfesztiválokat. A számos külföldi és hazai díjjal méltatott magyar színésznőt nemsokára Ricky Rijneke The Silent Ones és Elisabeth Scharang Jedem Das Seine című jelenleg készülő filmjeiben is láthatja a nagyvilág.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a Magyar Filmunió honlapján található.Kapcsolódó