Az Apaföld a thesszaloniki fődíjért


Nagy Viktor Oszkár első rendezése, az Apaföld indul az 50. jubileumát ünneplő Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál Arany Alexander Díjáért.

Nagy Viktor Oszkár: Apaföld

Nagy Viktor Oszkár rendezői bemutatkozása, az Apaföld című magyar film nemzetközi premierje gazdagítja a Thesszaloniki Filmfesztivál válogatását. Európa egyik legelső filmfesztiválja idén ünnepli 50. születésnapját. A több mint 200 filmet felvonultató rendezvény november 13-án kezdődik.

A nagy szakmai elismertségnek örvendő fesztivál fődíjáért, az Arany Alexanderért 15 vetélytárssal indul Nagy Viktor Oszkár első filmje. A Derzsi János, Ravasz Tamás és Nagy Andrea főszereplésével készült Apaföld a 40. Magyar Filmszemlén elnyerte a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját.

A görög filmművészet élő legendája, Theo Angelopulosz elnökli a rangos díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűrit, melynek tagja Pálfi György. A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének legutóbbi filmjét, a Nem vagyok a barátodat a Thesszaloniki Filmfesztivál a Post Romance című tematikus válogatásban tűzi műsorra.Kapcsolódó