Korai Oscar-díjözön


Idén az Amerikai Filmakadémia szakít a hagyományokkal, és bizonyos Oscar-díjakat a márciusi átadógála előtt elegáns vacsora keretében ad át bizonyos díjazottaknak. Így Lauren Bacall színésznő, Roger Corman rendező-producer és Gordon Willis operatőr már a szombati eseményen átvehette a szobrot.

Ezenkívül a ceremónián kiosztották még az Irving J. Thalberg-emlékdíjat, amelyet idén John Calley producer vehetett át. A szobrokat Annette Bening, Tom Hanks, Kirk Douglas, Anjelica Huston színészek és Quentin Tarantino rendező adta át a hatszáz meghívott körében – írja az MTI.

Lauren Bacall 1944-ben tűnt fel a mozivásznon először Humphrey Bogart oldalán a Gazdagok és szegények (To Have and Have Not) című filmben. Több mint 30 filmben játszott, köztük olyan klasszikusokban, mint a Hosszú álom (The Big Sleep).

Roger Corman több mint 50 filmet rendezett és több mint 300-nak producere volt ötvenéves pályafutása során. Munkái között szerepel a Rémségek kicsiny boltja (The Little Shop of Horrors) és az It Conquered The World klasszikus sci-fi-thriller.

Gordon Willis olyan filmeknek volt az operatőre, mint a Keresztapa-trilógia, valamint számos Woody Allen filmben is dolgozott, többek között az Annie Hall, Manhattan és Zelig című nagysikerű alkotások operatőre.Kapcsolódó