CineTrain – mozgó dokumentumfilmes workshop a Transzszibéria vonaton


Március 31-ig lehet jelentkezni arra a Nisi Masa és a Moviement oroszországi dokumentumfilmes egyesülettel közösen szervezett különleges dokumentumfilmkészítő-workshopra, amelynek során a résztvevők a Moszkvától indulva egészen Vlagyivosztokig átszelik Ázsiát vonattal.


Az ötlet a régi, nagy múltú, Medvedkin és Dovzsenko filmrendezők által alapított dokumentumfilm-iskolához kötődik. A 30-as években kis stábok vonatra szálltak, hogy olyan elhagyatott területekre is eljussanak, amelyek lakóinak ritkán van lehetőségük a megszólalásra. A rendezők közben a szocializmus építését is dokumentálták. A workshop ezt a hagyományt kívánja feléleszteni, sokkal korszerűbb keretek között.

A hatfős stáboknak a következő kérdésekre kell választ találniuk a húsz napig tartó mozgó workshopon: hol végződik Európa? Meg lehet-e határozni földrajzi és szellemi értelemben egyaránt a kontinens határát? Az út a Transzszibéria expresszel több mint 9000 km, tehát a stáboknak lesz idejük minél alaposabban betekinteni a problémába.

A szeptember 1-21 közt zajló workshopra rendezők, operatőrök, vágók és hangmérnökök jelentkezését várják a szervezők.

Részletek:

CineTrain dokumentumfilmes workshop

http://moviement.livejournal.com/Kapcsolódó