Transfilmart filmklub a Győzelem moziban


Szerdán, azaz november 25-én folytatódik a kelet-európai filmek és sapientiás kisfilmek sorozata a Győzelem (Victoria) moziban.

Transfilmart

Az este 8 órától kezdődő vetítésen Dunai László sapientiás diák Víz alatt című kisjátékfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A történet egy párkapcsolaton belüli elhidegülés momentumait mutatja be. Ebben a kapcsolatban valami gond van: olyan, mintha víz alatt létezne, mintha a víz alatti nyomasztó érzés nehezedne a két félre, nincs levegő, csak kapálózás. Nem bírnak együtt lenni, de külön-külön sem tudnak létezni. A megoldást egy kalandban keresik, mely tévútra vezethet…

A kisfilm után Milcho Manchevski Árnyékok című macedón thrillerje kerül levetítésre. A film főszereplőjének, Lazar Perkovnak minden összejön az életben: fiatal, jóképű, szép felesége van, aranyos kisfia, fantasztikus lakása és jó munkája egy kórház orvosaként. Ám amikor egy borzalmas autóbalesetet szenved, de csodálatos módon megmenekül, a felesége kezd megváltozni. Ő pedig furcsa emberekkel kezd találkozni: egy csecsemővel járkáló öreg férfival, egy elfelejtett dialektust beszélő vénasszonnyal, és egy szomorú titkot hordozó gyönyörű fiatal nővel.

A belépő 6 lej.Kapcsolódó