Trilógia lesz az Avatar


Sam Worthington ausztrál színész beleegyezett, hogy az Avatar két folytatásában is elvállalja a főszerepet – írja az EST.hu. Ezzel pedig trilógiává bővül James Cameron régen várt sci-fi-eposza, amelyet a magyarországi mozik december 17-én mutatnak be.

A 33 éves színész, a Terminátor – Megváltás és a közelgő Titánok harca sztárja ugyanakkor kifejezte abbéli félelmeit, hogy már valószínűleg idős ember lesz, mire az Avatar-trilógia befejeződik. Az addig viszonylag ismeretlen Worthingtont James Cameron 2007-ben kérte fel filmje egyik főszerepére, ám a technikailag igen ambiciózus, a mozi forradalmasítását célul kitűző mű elkészítését már 1994 óta tervezi a rendező.

James Cameron és Sam Worthington

A színész elárulta, hogy az Avatar forgatása rendkívül hosszú és kimerítő volt, várakozásai szerint tehát a következő két részt nem fogja tudni befejezni, majd csak idős korában. „18 órát dolgozol egy nap. És ebben voltam benne 14 hónapon keresztül. Jim pedig még mindig vágja a filmet. Talán még a bemutató napjáig is eltartanak a munkálatok, sőt őt ismerve még annál is tovább. Ez az elkötelezettség teszi őt azzá, aki. Számára ez élet-halál kérdése. Ez egy háború. Így közelíti meg Jim a filmeket…” – nyilatkozta Sam Worthington a Total Filmnek.

A 3D technikával egy virtuális stúdióban készült szemkápráztató alkotásban Worthington mellett Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez és Giovanni Ribisi is játszik. A film több magyar moziban a normál (35 mm-es) kópia mellett digitális 3D-ben, valamint IMAX 3D változatban is megtekinthető lesz.Kapcsolódó