Stella – Egy francia rendező és filmje Nagyváradon


December 1-jén, kedden Nagyváradon is bemutatják Vanina Vignal francia rendezőnő dokumentumfilmjét a Szabadság moziban (bejárat a passzázs alatt, a Vállalkozók Szövetségénél). A kolozsvári székhelyű Francia Kulturális Központ szervezésében sorra kerülő országos turné váradi állomásán a vetítésre és a rendezővel való beszélgetésre kedden 19 órától kerül sor.

A film főhőse, a román Stella Párizs egyik szegénynegyedében él férjével és nővérével. Minden jövedelmét a metrókon való koldulásból szerzi. A francia társadalommal csupán kórházi kezelése során kerül kapcsolatba. Stella néma harcáról szól a film.

Vanina Vignal: Stella

Vanina Vignal rendezőt sok minden köti Romániához, a román emberekhez. A Stella az első dokumentumfilmje, amely egy trilógia első darabja. A másik két epizódon még dolgozik. A rendező szeretné, ha minél többen látnák filmjét Romániában. Ebben segítségére van a Francia Kulturális központ, amely egy országos turnét szervezett: november 25. és december 10. között tizenhárom településen mutatják be a filmet, a vetítések után pedig beszélgetésre kerül sor a rendezőnővel. A turnéról és a közönségtalálkozókról Vanina Vignal egy újabb filmet készít. A Stella című dokumentumfilm román nyelvű, és a vetítést követő beszélgetés is románul zajlik majd. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.Kapcsolódó