Lett film lett az Anilogue-nyertes


Három különdíjat és egy fődíjat osztott ki szombat este a 7. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén a Tomek Baginskiból, Alexei Alexeevből és Hitoshi Suzukiból álló nemzetközi zsűri, de díjazott a közönség is – írja az EST.hu.

A 7. Anilogue fődíját a lettországi Vladimir Leschiov nem egészen hat perces animációja, a Szárnyak és evezők nyerte, melyben egy hajdani pilóta visszatekint az életére: a Földre, az Égre és a Nőre – mindenre, ami végigkísérte útján a repülőtértől egy elhagyatott lakóhajóig.

Az európai animációs rövidfilmek versenyén még három különdíjat osztott ki a zsűri. Díjazták a M. Tóth Géza Mama című filmjét, melyben egy világot körbeérő teregetést láthatunk, a svéd Johannes Nyholm A kis bábfiú története című darabját és az orosz Ivan Maximov Az emelt szintű orrhasználat című animációját is (utóbbi alkotás itt meg is tekinthető).

A közönség kedvence a Hoppá, tévedés! című cseh animáció, Aneta Kyrová, a prágai FAMU tanulójának rendezése lett. A kisfilm egy kelekótya gólya hibáit taglalja. S habár ezzel az Anilogue elismeréseit mind kiosztották, a fesztivál Bécsben még december 3-ig tart.Kapcsolódó