Mirren újra királynő lesz? Mirren újra királynő lesz?

Mirren újra királynő lesz?

A legújabb hírek szerint az Oscar-díjas angol színésznő, Helen Mirren ismét eljátszhatja Nagy-Britannia uralkodójának, II. Erzsébet kiráynőnek a szerepét egy készülő filmben, ami Indira Gandhi egykori indiai miniszterelnökről szól – írja az EST.hu.

Helen Mirren 2007-ben a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat nyerte a 2006-os filmdráma, A királynő főszerepének megformálásáért, melyben először játszotta II. Erzsébet brit uralkodót.

Helen Mirren

A Mother: The Indira Gandhi Story bemutatását 2010 végére, illetve 2011-re tervezik. Az életrajzi mű ugyanis két részben meséli majd el az egykori indiai miniszterelnök-asszony, Indira Ghandi élettörténetét, aki 1966 és 1977, majd 1980 és 1984 között töltötte be a szóban forgó posztot. Mirrenen kívül további nagy nevekre is számítanak a produkcióban: Tom Hanks és Tommy Lee Jones Lyndon B. Johnson, illetve Richard Nixon volt amerikai elnököket formálhatják meg, míg a brit színésznő, Emily Watson (Hullámtörés, A Vörös Sárkány) lehet Margaret Thatcher, Nagy-Britannia korábbi miniszterelnöke.

„Ez életem főműve, mind a projekt nagyságát, mind témáját tekintve. A film forgatókönyvén már több mint két évtizede dolgozom és úgy gondolom, ez egy olyan történet, amit mindenképpen el kell mesélni. Évekbe tellett, mire kitaláltam, hogy találjak fogódzót a sztorin, és végül úgy döntöttem, a főhősnő anyai szerepére fogok koncentrálni – hiszen saját családjában és a nemzet számára is ezt a szerepkört töltötte be. Indira maga volt India” – nyilatkozta Krishna Shah rendező, aki azt reméli, a filmjében keveredő bollywoodi és hollywoodi stílus még több kulturális együttműködésre ösztönzi majd a két ország művészeit a jövőben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat