Nem tetszik Orson Welles lányának az életrajzi film


Tiltakozik az egykori filmlegenda, Orson Welles lánya a Me and Orson Welles című életrajzi film miatt, melyben olyan sztárok jelenítik meg a filmikon életútját, mint Zac Efron vagy Claire Danes. A művet Richard Linklater rendezte.

Orson Welles legidősebb lánya nemrégiben részt vett a film New York-i premierjén, és durván megsértve érezte magát, amiért a Me and Orson Wellesben édesapját diktatórikus rendezőnek festik le, továbbá olyan szoknyavadásznak, aki feleségét még annak terhessége alatt is megcsalta. Chris Welles Feder szerint „nevetséges” az a negatív ábrázolás, ahogy a filmesek nagy nőcsábásznak próbálják meg beállítani az apját – írja az EST.hu.

Chris Welles Federt az is felháborította, ahogy a filmben Christian McKay Orson Wellest alakította. Véleménye szerint ugyanis apja soha nem viselkedett volna olyan agresszíven egy színészkollégájával, ahogy azt a filmesek szerint a Zac Efron alakította figurával tette. „Elképzelhetetlen, hogy apám valaha is úgy viselkedett volna Zac Efron karakterével… Éppen hogy arról volt híres, hogy milyen kedvesen bánt a színészeivel” – mondta Chris Welles Feder, akinek egyébként féltestvére – szintén Welles lánya –, Beatrice még arra sem volt hajlandó, hogy megnézze a művet.

Ugyanakkor McKay sem maradt adós a válasszal, és megvédte alakítását. „Nagy mértékben tiszteletben tartom Welles lányának véleményét. Ugyanakkor … ha szerethetőbbé tesszük a karaktert, a filmből kiveszett volna minden drámaiság” – mondta az Orson Wellest játszó színész.
Kapcsolódó