Magyar film a Berlinálén


Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című legújabb filmjét meghívta a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Fórum szekciója. A filmvilág egyik legnagyobb seregszemléje február 11-21. között ünnepli hatvanadik születésnapját a német metropoliszban.

2010. február 11-21. között ünnepli 60. születésnapját a berlini nemzetközi filmfesztivál. Az elsőrangú seregszemle Fórum szekciója meghívta Hajdu Szabolcs legújabb játékfilmjét, a Bibliotheque Pascalt. A magyar-német koprodukcióban készült 111 perces alkotás látható lesz a februári Filmszemlén is.

A Bibliotheque Pascal a Filmpartners és a Katapultfilm produkciójában készült. A főszerepekben Török-Illyés Orsolya, Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Mihai Constantin, Hajdu Lujza, Ion Sapdaru látható. A Berlinale keretei között megrendezett Fórum az innovatív, avantgarde filmek bemutatkozásának legfontosabb és nagy hagyományokkal rendelkező eseménye.

Hajdu Szabolcs 1972-ben született Debrecenben. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után, a 90-es évektől színészként dolgozott. 2000-ben készítette el Macerás ügyek címmel első játékfilmjét, mely 2001-ben a Magyar Filmszemle legjobb elsőfilm díját nyerte el. Fehér tenyér című harmadik mozifilmjét a Cannes-i Filmfesztivál mutatta be a nemzetközi közönségnek és jelentős fesztiválsikerekkel párhuzamosan számos külföldi mozi is műsorra tűzte. A Bibliotheque Pascal a hároméves kislányát egyedül nevelő Mona Paparu (Török-Illyés Orsolya) utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története.Kapcsolódó