Bajban az új Robotzsaru-film


A legújabb hírek szerint talonba került a Robotzsaru 2010-re, azaz már az idénre ígért folytatása. A Darren Aronofsky rendezésében készülő negyedik rész bemutatását most 2011-re halasztották, de állítólag egyéb gondok is adódtak – írja az EST.hu.

A robotrendőr első alkalommal 1987-ben tűnt fel a filmvásznon Paul Verhoeven filmjében. A második részt 1990-ben Irvin Kershner rendezte, 1993-ban pedig elkészült a harmadik rész is, de Peter Weller helyett már egy új színésszel a címszerepben. Szintén a franchise része egy 2000-es minisorozat is, eredeti címén a RoboCop: Prime Directives.

Az eredeti tervek szerint az Aronofsky-féle folytatás 2010-ben került volna a mozikba, de a legújabb hírek – melyek szerint a film egy évet csúszik – találgatásokra adtak okot a projekttel kapcsolatban. Egyesek szerint veszélybe került a folytatás, mivel ellentét alakult ki a rendező és a stúdió között amiatt, hogy Aronofsky állítólag ellenáll a stúdió azon nyomásának, hogy az új Robotzsaru 3D-ben készüljön el.

„Amikor a Robotzsaru-folytatásról kérdeztem a Phoenix Picturest, azt mondták, hogy a projekt egyelőre talonba került. Az a probléma, hogy Mary Parent, az MGM vezérigazgatója 3D-s filmet akar, de mint tudjuk, Darren Aronofsky egy igazi művész, akit nem érdekelnek az olyan trükközések, mint a 3D, a CGI, a digitális filmezés és ilyesmik. Ő mindent olyan valódinak akar filmezni, amennyire csak lehet, éppen úgy, ahogy korábbi filmjében, A forrásban” – nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás a moviehole.net-nek.Kapcsolódó