Maguire és Raimi kiszállt a Pókember-sorozatból


Tobey Maguire szögre akasztotta a Pókember-ruhát és a nagy sikerű trilógia rendezője, Sam Raimi is kiszállt a filmsorozat negyedik részének munkálataiból.

A Sony Pictures és a Marvel stúdió hétfőn jelentette be, hogy új irányba terelik a szuperhősszériát, és a korábbi tervekkel ellentétben – a történet gyökereihez visszanyúlva – a gimnazista korú Peter Parker kalandjait gombolyítják tovább.

Az már a múlt héten kiderült, hogy a Pókember 4. nem készül el időre, tervezett bemutatója dátumára, 2011. május 6-ra egy másik szuperhősfilm, a Thor premierjét jelentette be a Paramount Pictures. De az akkori közlemények még csak a pókos produkció kreatív problémáiról szóltak: a rendező Raimi és a gyártó filmstúdió nem tudtak megállapodni az új forgatókönyvben.

A mostani bejelentést Raimi és Maguire is profi nyugalommal fogadta: mindketten örömmel emlékeztek meg a sikeres trilógiáról, és teljes bizalmat szavaztak az új iránynak.

A Sony jelezte, hogy James Vanderbilt forgatásra kész könyvét fogják használni. A rendezőről és a főhősről azonban még gondoskodni kell. Az új epizód 2012 nyarára kerülhet a mozikba – írja az MTI.Kapcsolódó