életREklám 2010: 20 év szabadság!?


A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal másodszor a magyarországi lebonyolítást a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivál vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: 20 év szabadság!?

Az idei évtől már online is nevezhető alkotásokat 3 országban (Csehország, Magyarország, Szlovákia) külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni. A magyar zsűriben többek között ezúttal is részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a pozsonyi döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást. Az így döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal 3 000 eurós fődíj a jutalma.

Az esemény főtámogatója minden résztvevő országban az Open Society Found, támogatója az International Visegrad Fund, magyar partnerei pedig ezúttal is a Duna TV, a Film.hu, a Daazo, újonnan csatlakozott az Origo, a Funzine, az ASIFA HUNGARY, az ARC valamint a Magyar Köztársaság Pozsonyi Kulturális Intézete.

A szervezők továbbra is arra törekednek, hogy az alkotások minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd, és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldik „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD fesztiváljain való részvételre, valamint szerepeltetik őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon.

További részletek a pályázati lapon olvashatók.


Címkék

Kapcsolódó