RE-VERZIÓ dokumentumfilm sorozat


Az OSA Archivum és a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál hat kiemelkedő alkotást mutat be a RE-VERZIO dokumentumfilm sorozatban. Helyszín az OSA Archivum, Budapest V, Arany János u. 32., szerdánként 6 órától. A filmeket eredeti hanggal, angol felirattal vetítik. A belépés díjtalan.

A februárban vetítendő filmek listája a következő:

  • Február 3. – Burma VJTudósítás egy zárt országból (Anders Østergaard, 2008, 85’) – A szatyrokba, hónuk alá rejtett kamerákkal titokban filmező újságírók életük kockázatásával mutatják meg testközelből, milyen Burmában fellázadni a hatalom ellen.
  • Február 10. – Az olaj ára (Joe Berlinger, 2009, 104’) – 18 milliárd gallon veszélyes olajszármazék az Amazonasban, mérgezett víz – van-e elég bizonyíték, hogy a világ egyik legnagyobb olajvállalatát felelősségre vonják az őslakosok és a környezet veszélyeztetéséért? Izgalmas thriller olajról, hatalomról és a kisemberről.
  • Február 17. – Az erőd (Fernand Melgar, 2008, 100’) – 60 nap a szögesdróttal körülkerített, megfigyelő-kamerákkal felszerelt svájci menekültügyi központban – szálloda és börtön egyben, ahol mindenki a döntést várja: megy vagy marad?
  • Február 24. – Történetek a munkatáborból (Andrzej Fidyk, 2008, 81’) – Yodok egy hirhedt Észak-Korea-i koncentrációs tábor. El lehet énekelni a borzalmakat egy musicalben? Néhány túlélő megpróbálja.


Kapcsolódó