Arany Málna-jelölések 2010


Az Oscar-jelölések kihirdetése előtt egy nappal bejelentették az Arany Málna-nominációkat. A legrosszabb filmes teljesítményeknek járó „elismeréseket” idén 30. alkalommal adják át, a hagyományoknak megfelelően az Oscar-gála előestéjén – írja az EST.hu.

Habár Sandra Bullock eddig tündökölt a The Blind Side című filmben nyújtott alakításával (amiért pályája első Oscar-jelölésében is reménykedhet), másik munkája, az All About Steve három „ellen-Oscar”-jelölést is kiérdemelt – ebből ráadásul kettő az ő nevéhez kapcsolódik. A film a legrosszabb színésznő, a legrosszabb páros a vásznon (Bullock és Bradley Cooper) és a legrosszab film kategóriájában is verseng.

A legrosszab filmek Arany Málnájára esélyes alkotások közt olyan címeket találunk még, mint a G.I. Joe: A kobra árnyéka, Az elveszettek földje, a Vén csontok és a Transformers: A bukottak bosszúja. A Los Angeles Times-nak nyilatkozó bennfentesek szerint az Alkonyat – Újhold csak egy hajszállal maradt le a legrosszabb filmek listájáról: a hatodik cím volt a sorban, de mivel csak öten versenyezhetnek, végül kimaradt (egyéb kategóriákban azért így is kapott esélyt).

A legtöbb jelölést egyébként Az elveszettek földje és a Transformers-folytatás érdemelte ki: hét-hét kategóriában küzdhetnek egymással és a többi nominálttal. Bullock pedig közben olyan sztárokkal vetélkedhet a legrosszabb színésznő díjáért, mint Beyoncé Knowles (Őrült szenvedély), Miley Cyrus (Hannah Montana: A film), Megan Fox (Az ördög bújt beléd, illetve Transformers 2.) és Sarah Jessica Parker (Hova lettek Morganék?). A legrosszabb színész díjára pedig a Jonas testvérek (Jonas Brothers – A koncert 3D), Will Ferrell (Az elveszettek földje), Steve Martin (A rózsaszín párduc 2.), Eddie Murphy (Seholország) és John Travolta (Vén csontok) az esélyesek.Kapcsolódó