Bay keres a legjobban Hollywoodban


A Transformers-franchise Hollywood leggazdagabbjává tette Michael Bayt. A direktor olyan kollégáit előzte meg, mint Steven Spielberg vagy James Cameron. Egy felmérés szerint ugyanis Bay kereste a legtöbbet 2009-ben a moziiparban – részletezi az EST.hu.

Hollywood legtehetősebb játékosairól a Vanity Fair magazin közölt összeállítást, mely szerint két óriásrobotos filmjének segítségével az elmúlt évben Bay hozzávetőlegesen 125 millió dollárral lett gazdagabb. A második helyet erősen lemaradva Steven Spielberg kaparintotta meg, 85 milliós bevételével.

Michael Bay

A tavalyi évben a 2012 című katasztrófafilmmel jelentkező Roland Emmerich lett a bronzérmes. Őt az Oscar-jelölt James Cameron és a Másnaposok rendezője, Todd Phillips követi a negyedik, illetve ötödik helyen. A színészek közül Daniel Radcliffe az első a listán: 41 milliójával a hatodik helyig kapaszkodott, míg a TOP10-be rajta kívül Ben Stiller és Tom Hanks került még be.

A Harry Potter-filmek sztárjának kollégáit, Emma Watsont és Rupert Grintet a 14., illetve 15. helyen találjuk: mindketten körülbelül 30 millió dollárt kerestek a tavalyi évben. Az olyan nagy hollywoodi nevek, mint Robert Downey Jr., George Clooney vagy Matt Damon azonban csak jóval szerényebb helyezéssel büszkélkedhetnek: még a húsz legjobban kereső közé sem jutottak be (helyezésük: 28., 29., illetve 30.). Sőt a lista alján egy olyan szupersztárt találunk, mint Brad Pitt, akit még élettársa, Angelina Jolie is jócskán lekörözött. Őt a sorban a színész volt felesége, Jennifer Aniston követi (Pitt a 40., Jolie a 32., Aniston pedig a 33. a listán).Kapcsolódó