Film készül Ingmar Bergman életéről


Susanne Bier dán filmrendező egy négyrészes minisorozatot készít a legendás svéd filmrendező, Ingmar Bergman életéről. A sorozat elkészülte után egy mozifilmes verzió is napvilágot fog látni.

A minisorozatot jövő év őszén kezdik forgatni, bemutatására pedig majd a következő év karácsonya körül fog sor kerülni. A sorozat nagyjátékfilmes változata ugyancsak 2012-ben fog a mozikba kerülni. A film költségvetése 12 millió dollár, ami eddig egyben az egyik legköltségesebb produkció, amit a Svéd Televízió valaha készített és finanszírozott.

A forgatókönyv Henning Mankell svéd író nevéhez fűződik, aki nem mellesleg Bergman lányának a férje. Az első két rész megírása már be is fejeződött, az epizódok címei pedig egy-egy Bergman-film címével azonosak (Hets és Fűrészpor és ragyogás).

„Rengeteget beszélgettünk (Bergmannal), és természetesen olyan dolgokat tudok róla, amit más nem, de ezek már az én titkaim fognak maradni. Azt hiszem, hogy ő is jó ötletnek tartotta volna, hogy én írjam meg ezt a forgatókönyvet" – nyilatkozta Mankell a Variety-nek.Kapcsolódó