Visszatér Roger Moore


Egy John Ford-romantikus dráma, A nyugodt férfi remake-jében tér vissza a nagyvászonra Roger Moore, aki nyolc éve nem szerepelt nagyjátékfilmben – írja az EST.hu. A színész a 2002-es Hajó a vége című komédia óta eddig csak szinkronmunkákat vállalt.

James Bond egykori legendás megformálója az elmúlt években (hangi) adottságait csak animációs filmekben kamatoztatta, de ő lesz a Kutyák és macskák című 2001-es családi film idén nyáron bemutatandó folytatásának, A rusnya macska bosszújának (Cats and Dogs 2 – The Revenge of Kitty Galore) egyik szinkronhangja is.

Moore azonban hamarosan nagyvásznon is visszatér – méghozzá rögtön kettős feladattal: az új projektnek – melynek 1952-es eredetije John Wayne egyik klasszikusa volt – nemcsak sztárja, hanem executive producere is lesz. A nyugodt férfi remake-je ugyanúgy az ötvenes évek Írországában fog játszódni, mint az eredeti film, és a forgatás is ugyanott zajlik majd.

A nyugodt férfi egyike a legnagyobb kedvenceimnek. A lehetőség pedig, hogy visszatérjek azokba az időkbe, amikor Hollywood Írországba jött forgatni, egyszerűen túl vonzó volt ahhoz, hogy kihagyjam” – nyilatkozta a 83 éves színészveterán a brit Daily Expressnek.

A nyugodt férfi főhőse Sean Thornton egykori ökölvívó, aki egy kis ír faluban született, de még gyerekként Amerikába került. Több mint 30 év után azonban hazatér, hogy visszaszerezze ősei birtokát és megállapodjon. Beleszeret egy helyi lányba is, akit azonban – a báty feltétele miatt – csak úgy kaphat meg, ha ököllel szerzi meg. A film 1953-ban elnyerte a legjobb rendezésért és a legjobb operatőri munkáért járó Oscar-díjat.Kapcsolódó