RE-VERZIÓ dokumentumfilm sorozat


Az OSA Archivum és a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál márciusban is folytatja a RE-VERZIÓ dokumentumfilm-sorozatot. Helyszín az OSA Archívum, Budapest V, Arany János u. 32., szerdánként 6 órától. A filmeket eredeti hanggal, angol felirattal vetítik. A belépés díjtalan.

A márciusban vetítendő filmek listája a következő:

  • Március 3. – Holt lelkek (Fredrik von Krusenstjerna, Richard Solarz, Monika Sieradzka, 2008, 90’) – Titokzatos elhalálozások egy lodzi kórházban, Lengyelországban. Néhány mentős egy temetkezési vállalkozó „megbízására” halálba „segített” néhány pácienst. És mi történt akkor , amikor a konkurens vállalkozó több pénzt ajánlott a szívességért?
  • Március 10. – Carmen esete Borattal (Mercedes Stalenhoef, 2008, 85’) – A kazahsztáni háttérnek használt román falucska lakóinak élete a Borat film forgatása előtt és után. A 17 éves Carmen egy nyomorúságos romániai cigányfaluban él. Napközben apja kocsmájában és boltjában dolgozik, esténként meg spanyol szappanoperát néz a tévében, és arról álmodozik, hogy Spanyolországba megy, ahol a férfiak romantikusak és illemtudóak – nem úgy, mint apja piás, trágár vendégei…


Kapcsolódó