Több mint hatvan film a 17. Titanic Filmfesztiválon


Lezárult a nevezés a 17. Titanic Filmfesztiválra, melynek során április 8. és 18. között több mint hatvan filmet vetítenek négy budapesti helyszínen. (MTI)

Idén nagy hangsúlyt kapnak a programban a háborús tematikájú, fegyveres konfliktusokat feldolgozó alkotások; ez az irányvonal a fesztivál arculatában is tetten érhető majd. Külön szekciót kapnak az animációs filmek: a „minden eddiginél szélesebb merítéssel válogatott” alkotások a japán anime stílussal szemben kifejezetten a klasszikus animációt képviselik – hangsúlyozták a szervezők.

A kínai naptár szerint 2010 a tigris éve, erre emlékeztet a kínai filmtermés legjavát felvonultató tematikus blokk címe is; a Tigris éve szekcióban emellett helyet kapnak az elmúlt esztendő legjobb tajvani filmjei is. A Titanic Filmfesztiválnak idén is több fővárosi mozi ad otthont: a fesztivál központjaként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a KINO és a Toldi mozi, valamint az Örökmozgó Filmmúzeum kapcsolódik be a vetítéssorozatba.

Mint a szervezők közölték, várhatóan március második felében válik ismertté a fesztivál teljes programja, melyet a Titanic honlapján is közzétesznek majd.Kapcsolódó