Együttműködik a Vajdasági Rádió és Televízió és az MTV


A Magyar Televízió két évtized után megújította együttműködését a Vajdasági Televízióval. Az ingyenes műsorcserét is rögzítő megállapodást Medveczky Balázs ügyvezető alelnök és Aleksandar Dotlić igazgató kedden írták alá a tartományi székhelyen.

A Magyar Televízió és Vajdasági Rádió és Televízió együttműködése több évtizedes múltra tekint vissza. A mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatok azonban a 90-es években Jugoszlávia felbomlásával megszűntek. Húsz év után Újvidéken ismét találkozott tegnap a két intézmény vezetője. A két vezető kötetlen, oldott hangulatú beszélgetést követően írta alá a társintézmények közötti szerződést. Az iratban a felek többek között a műsorok térítésmentes, kölcsönös cseréjéről, közös pályázatokról, koprodukciós együttműködésről, valamint szakmai tapasztalatok megosztásáról állapodtak meg.

„Az Erdélyi Magyar Televízióval tavaly aláírt okmány után a határon túli szakmai együttműködéseknek egy újabb fejezetét nyitottuk meg most a Délvidéken – értékelte a megállapodást Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője. Fontosnak tartom, hogy a kárpát-medencei információk minden műsorban helyet kapjanak, ehhez viszont színvonalas hírekre, filmanyagokra van szükségünk.”

Ismeretes, hogy a magyar televíziók közül egyedül az MTV-nek van olyan, naponta kétszer is látható hír- és magazinműsora, a Kárpát Expressz, amely a határon túli magyarságnak szól. Emellett természetesen a magyar nemzeti főadó meghatározó műsorai is kiemelten foglalkoznak a világ magyarságát érintő politikai, kulturális és gazdasági ügyekkel.Kapcsolódó