Egymillió nézőnél tart az Avatar Magyarországon


James Cameron minden rekordot megdöntő filmje újabb mérföldkövet lépett át Magyarországon: szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet. Az utóbbi kilenc évben nem volt film, amelyre egymilliónál több néző lett volna kíváncsi a magyar mozikban: utoljára a 2001-ben bemutatott Harry Potter-sorozat első részének sikerült elérnie ezt a számot.

A kétszeres Golden Globe-nyertes és kilenc Oscar-díjra jelölt alkotás Észak-Amerikában és az egész világon, külön-külön és együtt is minden idők legnézettebb filmje.

A 3D-s sci-fi már január 25-én átlépte az egymilliárd forintos bevételi határt, a február 27-ig megváltott 1 006 059 mozijegy pedig 1 446 milliárd forintos bevételt eredményezett a jegypénztárakban. Ez közel duplája a toplista második helyén álló, tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmje, a Jégkorszak 3 összbevételének (773 millió forint).

Az összesen 51 moziteremben (31 helyen hagyományos kópiáról, 19 teremben digitális 3D változatban, illetve az IMAX-ban) vetített alkotást 11. hete játsszák Magyarországon, és a nézői érdeklődés alig csökken iránta.Kapcsolódó