Kortárs Magyar Film Vajdasági Hete 2010


Az idei és a tavalyi magyar filmszemlén bemutatott alkotásokból tartanak vetítéssorozatot a Vajdaság nyolc településén. (MTI)

A Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban című program Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjével kezdődött meg kedden Szabadkán. A korrupt városvezetőkről és gengszterekről szóló nyitófilm vetítését követően a közönség a film alkotóival és szereplőivel rendezett beszélgetésen vehetett részt – írja a Magyar Szó című vajdasági napilap szerdai számában.

A vetítéseket Szabadkán a Lifka Sándor Art Moziban tartják – az intézmény négy éve társszervezője is a rendezvénynek. László Edit igazgató elmondta, hogy az elmúlt két és fél hónapban, amióta a felújított Lifka-épület mozitermébe várják a nézőket, nőtt a látogatottság, a filmhét iránt pedig mindig is nagy volt az érdeklődés, még ha nem is telt házas minden vetítés.

Az igazgató szerint a vajdaságiaknak sokat jelent ez a rendezvény, hiszen ezeket a legújabb magyar alkotásokat csak Magyarországon nézhetnék meg. Ezért a mozi tervei között szerepel, hogy rendszeresen vetítsenek magyar filmeket. A 40. és 41. Magyar Filmszemle alkotásaiból válogatott filmeket ezen a héten Szabadkán kívül Magyarkanizsán (Kanjizsa), Topolyán (Bacska Topola), Kishegyesen (Mali Idos), Újvidéken, Zentán, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Csókán láthatják a mozikedvelők.

A filmhét programjában szerepel még például A vágyakozás napjai, az Intim fejlövés, a Kaméleon, a Poligamy, a Koccanás, az Apaföld, a Halálkeringő, az Utolsó idők, az Egon és Dönci vagy a 9 és fél randi.Kapcsolódó