HSC-előadások: online közvetítés


Mindig van új a nap alatt – vallja a HSC (Magyar Operatőrök Társasága), melynek digitális továbbképzését március 17-én és 18-án online is közvetítik. Az analógtól a digitális világképig című program házigazdája a Magyar Filmlaboratórium. (EST.hu)

A rendezvény keretében a filmszakmában második alkalommal kerül sor online tévéadásra az interneten. A szakmai programra meghívást kapnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr hallgatói és más felsőfokú intézmények média szakos tanulói, illetve az IMAGO (European Society of Cinematographers) meghívottjai.

A rendezvényen az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap, a Duna Televízió, a FILMJUS és több cég is képviselteti magát. Az online közvetítéshez pedig a http://www.onlinetv.gtk.hu/videomaster/tv/videomaster.wax linken kapcsolódhatunk.

Az előadások mindkét nap délelőtt 10-kor kezdődnek, a rendezvény helyszínén pedig olyan cégek tartanak bemutatót, mint a Rexfilm, a Sparks, a Sony vagy a Panasonic. További részleteket a Magyar Operatőrök Társasága honlapján, a http://www.hscmot.hu/ címen találunk.Kapcsolódó