Magyar filmek Portóban és Kaliforniában Magyar filmek Portóban és Kaliforniában

Magyar filmek Portóban és Kaliforniában

Kamondi Zoltán Dolina, Szász János Ópium és Magyar Ádám Egon&Dönci című 3D animációját vetítik a 28. Portói Nemzetközi Filmfesztivál a Fantasporto programjában.

Február 25-én kezdődött Portugália nagyszabású kulturális eseménye, a Fantasporto. A nemzetközi filmfesztivált 28. alkalommal rendezik meg Portóban. Kamondi Zoltán Dolina című filmje a fő versenyprogramba kapott meghívást, Szász János Ópium című alkotása a Semana dos Realizadores (Rendezők Hete) című válogatásban versenyez. Az animációk versenyében lesz Magyar Ádám Egon&Dönci című 3D-technikával készült alkotásának a nemzetközi premierje.

Az észak-kaliforniai San José-ban február 27. és március 9. között négy magyar játékfilm, és a Buharovok Egyvezérszavas védelem című rövidfilmje látható. A Cinequest filmfesztiválon mutatják be először az Egyesült Államokban Szalai Györgyi ás Dárday István Márai-filmjét, Az emigránst és Vecsernyés János Emelet című Kertész Imre-adaptációját.

Rohonyi Gábor Konyec című filmjét is láthatja az amerikai közönség San Joséban, a film amerikai premierjére nemrég volt a Miamiban szervezett filmfesztiválon.

Bollók Csaba Iszka utazása című filmjét is vetítik a San José-i Cinequest filmfesztiválon, ahová a film egyenesen a dublini filmfesztiválról érkezett.

Forrás: www.filmunio.hu

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat