Így neveld a sárkányodat: pályázat iskolásoknak Így neveld a sárkányodat: pályázat iskolásoknak

Így neveld a sárkányodat: pályázat iskolásoknak

Pályázatot írt ki a Cinema City általános és középiskolás korú diákok és osztályaik számára három meghatározott kategóriában a 3D-s animációs film, az Így neveld a sárkányodat kapcsán.

A tanulók a következő témakörök valamelyikében küldhetnek be pályaműveket. Az első kategóriában jelentkezőknek készíteniük kell egy fényképet egy, a lakóhelyükön található sárkánymotívumról, majd ismertetőt írni róla. A fotón látható sárkány kitalált jellemzéséhez az Így neveld a sárkányodat honlapján lehet segítséget találni, ahol több sárkányfajta leírását is el lehet olvasni.

A második kategóriában indulóknak egy olyan mesét, népmesét, eposzt vagy eredetmondát kell keresniük, amiben szerepel sárkány. A szóban forgó fenevadról írásos vagy rajzos ismertetőt kell készíteni, majd összevetni azt az animációs filmben látható rémekkel, és leírni, melyikre hasonlít a leginkább, és miben.

A harmadik témakör a Sárkányok a természetben címet viseli. Az erre a kategóriára jelentkezőknek keresniük kell egy valóban létező élőlényt, ami hasonlít a kitalált sárkányokhoz. A versenyzőknek képi illusztrációval ellátott szöveges ismertetőt kell készíteniük az állatról, ezenkívül azt is meg kell vizsgálniuk, hogy az Így neveld a sárkányodat című filmben szereplő sárkányoknak mely tulajdonságát vagy elemét mintázták valamely valós élőlényről.

A beküldési határidő április 9. További információt Kárpáti Ildikótól lehet kérni a 30/488-1627-es telefonszámon vagy a sarkany@cinemacity.hu e-mail címen. A kész munkákat is ide kell elküldeni. A szervezők április 19. után hirdetnek eredményt. Minden kategória legjobbja egész osztályával együtt megnézheti az Így neveld a sárkányodat című filmet az általa választott Cinema City moziban (adott mozikban 3D-ben).

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat