Animációs Star Wars-sitcomot tervez George Lucas


Új animációs Star Wars-vígjátéksorozaton dolgozik George Lucas, a Csillagok háborúja-univerzum atyja, a Lucasfilm vezetője Seth Green és Matthew Senreich animációs filmesekkel, akik otthonosan mozognak a paródia és a komédia világában. (EST.hu)

Korábban a Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmnek is volt tévésorozat verziója, amit a Cartoon Network vetített, ám a most készülő projekt sokkal viccesebb és pimaszabb lesz a Star Wars-franchise korábbi darabjainál. „A Star Wars-univerzum olyan sűrű és gazdag. Mit csinálnak például ezek a karakterek, amikor nem birodalmakat próbálnak megdönteni? Egy kicsit tehát belesünk a függönyök mögé, és megnézzük, mi minden folyik úgymond a kulisszák mögött” – nyilatkozta az egyik alkotó, Seth Green, aki egyébként színészként is ismert.

George Lucas pedig – akinek cége, a Lucasfilm és annak animációs részlege, a Lucasfilm Animaton mindig is élen járt a különféle animációs technikák fejlesztésében – azt reméli, hogy a Star Wars-élmény mindezzel egy újfajta megközelítésmódot nyer. A két kreatív konzultánson, Greenen és Matthew Senreichen kívül a projektben benne van Todd Grimes, a Vissza a farmra című animációs sorozat direktora is (ő fogja rendezni az új Star Wars-szériát), a vezető forgatókönyvíró pedig Brendan Hay (Daily Show) lesz.

A gyártók egyelőre nem nevezték meg, melyik tévécsatorna tűzi majd műsorára a művet, ahogy azt sem tudni még, mikor lesz látható a sorozat. Ami viszont biztos, hogy a George Lucas Star Wars-franchise-ából származó figurák, videojátékok és spin-off sorozatok az elmúlt három évtizedben összesen több mint 22 milliárd dollárt termeltek a Forbes magazin 2007-es jelentése szerint.Kapcsolódó