Nem lesznek többet Francia Filmnapok Nem lesznek többet Francia Filmnapok

Nem lesznek többet Francia Filmnapok

Az [origo] filmklub értesülései szerint nem szervezik meg többé a Francia Filmnapok nevű rendezvényt. A 13 évet megélt eseménysorozaton minden évben nagyszerű francia alkotások debütáltak, és világhírű vendégek is megjelentek.

A Francia Filmnapokon láthattuk először például az Anthony Zimmert vagy a Rejtélyt, és a szervezők olyan színészeket láttak vendégül, mint Audrey Tautou vagy Sophie Marceau. A program egyik korábbi munkatársa az internetes orgánumnak elmondta, hogy a rendezvény megszűnésének oka kettős: egyrészt a főszervező Didier Dutour – aki a filmnapok „motorja” volt – elköltözött Budapestről, mert felkérték a bukaresti Francia Intézet vezetésére; másrészt a rendezvény anyagi bázisát jelentő és a francia művészek Magyarországra utazását szervező Unifrance a jövőben inkább más országokra koncentrál a francia film népszerűsítésében, mert Magyarországon már „kihoztak mindent a dologból, amit lehetett”.

Ez nem jelenti azt, hogy az Unifrance a továbbiakban egyáltalán ne foglalkozna hasonló tevékenységgel: ha nem is a Francia Filmnapok keretében, de állítólag a jövőben is tervezik, hogy Magyarországra hoznak francia művészeket egy-egy filmpremier alkalmából. A Francia Filmnapok hivatalos honlapján egyébként jelenleg csak annyi olvasható, hogy a 2010-es fesztivált nem rendezik meg.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat