Folytatódik a Szörny Rt.


Második rész készül a Szörny Rt. c. animációs filmhez – jelentette be Rich Ross, a Disney elnöke, aki a stúdió egyéb terveiről is beszélt, sőt már azt is közölte, hogy a szörnyes folytatást 2012. november 16-án mutatják be a mozik. (EST.hu)

Azt még nem lehet tudni, hogy a Szörny Rt. 2-t is az első rész (és az Oscar-díjas Fel!) direktora, Pete Docter rendezi-e. A Szörny Rt. egyébként 2001-es bemutatásakor világszerte több mint 525 millió dolláros bevételre tett szert. A film eredeti verziójában olyan sztárok kölcsönözték a karakterek hangját, mint Billy Crystal és John Goodman.

A Disney-Pixar egyéb terveiről Ross azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben készítenek egy új Muppet-filmet is, amit a Slágermájerek író-direktora, James Bobin rendez majd, és egy új, Walter nevezetű figura is bemutatkozik benne. A 2011-2012-es év további projektjei közé tartozik egy új, kézzel rajzolt Micimackó-feldolgozás és a stop-motion animációval készülő, Tim Burton 1984-es rövidfilmjén alapuló Frankenweenie is.

2011. decemberéről 2012. június 15-re halasztották ezenkívül a Bear and the Bow című Pixar-film bemutatóját, melynek címe egyúttal Brave-re változott. A Reese Witherspoon és Billy Connolly közreműködésével készülő animációs film a XVIII. században játszódik, és egy skót hercegnőről szól, akinek az az álma, hogy íjász lesz. Érdekesség, hogy a Brave lesz az első olyan Pixar-nagyfilm, amit női rendező (Brenda Chapman) jegyez.Kapcsolódó