Kolozsvári filmesek alkotásai: ami a TIFF-ből kimaradt!


Akik kíváncsiak azokra a kisfilmekre, melyeket nem válogattak be a TIFF helyi művészeknek szánt szekciójában található 9 alkotás közé, azoknak holnap lehetőségük adódik megtekinteni őket.

Idén viszonylag nagy port kavart a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében megszervezett „Helyi művészek versenye”, melynek lényege az lett volna, hogy minél több kolozsvári filmes alkotásával megismerkedhessenek a fesztivál látogatói – ennek ellenére a zsűri csupán kilenc alkotást válogatott be.

A kimaradt filmesek közül néhányan igazságtalanságnak tartják a helyzetet, így holnap, az általuk szervezett vetítés és gulyásozás keretén belül bemutatásra kerül (szinte) az összes be nem válogatott film. A terjedelmes listán két, a 8. Filmtett – Duna Műhelyben készített alkotás, Püsök Botond Angyalstopja és Pünkösti Laura Second Hand c. alkotása is helyet kapott.

Helyszín és időpont: 2010. június 12., szombat, 12 óra és 17:30 között, a kolozsvári Living (ex-Kapeti) teraszon, Clinicilor / Mikó u. 31.

Belépés ingyenes.Kapcsolódó