Új Pixar-rekord született Új Pixar-rekord született

Új Pixar-rekord született

A Toy Story 3-at Amerikában, a premier első három napján olyan sokan nézték meg, mint előtte még egyetlen Pixar-filmet sem. Az animációs örökranglistán azonban még mindig a Harmadik Shrek vezet – legalábbis a premierek szempontjából. (SG.hu)

Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy a Toy Story 3, Amerika 4028 mozijában három nap alatt 110,3 millió dollár bevételt hozott. Ez az összeg egyrészről magasan az eddigi legjobb Pixar-nyitást jelenti (az eddig rekordot 70,4 millió dollárral A hihetetlen család tartotta), másrészt pedig az animációs filmek közül is csak egy alkotás, a Harmadik Shrek volt képes több pénzt termelni premierje első 3 napja alatt (121,6 millió dollár).

A Toy Story 3 gyártási költsége 200 millió dollár volt, s ehhez még 50-80 millió dolláros reklámbüdzsét is hozzá lehet számolni. A felmérések szerint a film nézőközönsége a hétvégén egyenlő arányban oszlott meg a férfiak és a nők között, a jegyvásárlók 54%-a 25 éves vagy idősebb volt, míg a családok 67%-át tették ki a látogatóknak. A Disney elemzésében büszkén emelte ki azt a tényt, hogy a filmet nem a családdal megtekintők 40%-a 17 és 24 év közötti volt, azaz olyan, aki kvázi a Toy Story-filmekkel együtt nőtt föl.

Kép a Toy Story 3. című filmből

A film bevételét erőteljesen megdobta a 3D-aspektus, hiszen 2463 moziban 3200 3D-s teremben került bemutatásra, s az összbevétel 60%-át generálták ezek a termek (plusz az IMAX-előadások további 8%-ot). Ez a 60% egyébként kevesebb, mint amint a Shrek negyedik része, vagy a 70%-os Alice Csodaországban produkált, vagyis a nézőket nem feltétlenül csak a 3D-s verzió érdekelte. A 3D-s jegyárkülönbözet egyébként így megközelítőleg plusz 20 millió dollárt hozott konyhára.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat